Albatraoz & Little Sis Nora

Aron Michael Ekberg (född 30 mars 1991), mer känd under sitt artistnamn AronChupa, är en svensk sångare, skivproducent, låtskrivare, artist och DJ. Hans låt “I’m an Albatraoz” från 2014 nådde nummer 1 på den svenska singellistan och i Danmark, och topp 10 på många listor över hela Europa. Den nådde också nummer 25 i Storbritannien och nummer 10 på de amerikanska danslistorna.

Hans yngre syster, Nora Ekberg, mer känd professionellt som Little Sis Nora, stod för sången för spåret och spelade huvudrollen i musikvideon, men dök aldrig upp som utvald artist på spåret. Musikvideon har passerat 1,3 miljarder visningar på YouTube.

Nora Maria Ekberg, mer känd under artistnamnet Little Sis Nora, född 28 augusti 1996 i Borås, är en svensk musikartist och låtskrivare. Hon är yngre syster till och samarbetar med musikern Aron Ekberg, alias AronChupa.

Nora Ekberg växte upp i Borås och studerade en tid musik i Los Angeles men har främst verkat som sångare och skådespelare i en rad surrealistiskt humoristiska sånger och musikvideor av och med brodern AronChupa sedan tidiga 2010-talet.

Via kontrakt med Sony Music slog de igenom 2014 med debutlåten och musikvideon “I’m an Albatraoz”, som snabbt blev en internationell hit med över en miljard visningar på Youtube och drygt 350 miljoner spelningar på Spotify. Därefter har de gjort en rad låtar och musikvideor och turnerat runt i världen. Med låten “Fun” (2020) gjorde hon ett solonummer med koppling till coronapandemins kaos och restriktioner. En av deras låtar, “Little Swing”, ingår i den amerikanska Marvel-tv-serien Runaways (2017-2018).

Följ Albatraoz

Din favorit av årets line-up?

nordic festival